BejelentésDunaújvárosi kajak-kenu sport
DKSE Kajak-Kenu és Sárkányhajó Szakosztály

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.
Keresés a honlapon

Ez a 2009. április hónapban létrehozott honlap igazából egy régi igényt próbál kielégíteni azzal, hogy rendszeres híradásokkal, képekkel és hozzászólásokkal tájékoztatást ad a dunaújvárosi kajakosokról, kenusokról és egyéb vizi sportokról. Régen, úgy a 60'-as években Dunaújvárosban három vizi sportegyesület is működött és rivalizált egymással: az ITSK, a Kohász és az MHS. Egy idő után ebből a háromból nőtte ki magát a ma is jól működő tanmedencével, konditeremmel, hajótárolókkal és egyéb jóléti létesítményekkel rendelkező Dunaferr Kajak-Kenu SE.

A kajak-kenu sport elkezdését 9-10 éves gyerekeknek ajánljuk, ők már biztonságosan elbírják a hajókat. Sportágunk nem csak az egyéni versenyzésről szól, aki társaságban jobban szeret sportolni a páros és négyes kajakozást-kenuzást is választhatja. A sport elkezdéséhez szükségesnek tartjuk a megfelelő úszás tudás elsajátítását, annak ellenére, hogy a vízen a gyerekeknek kötelező a mentőmellény használata. Az edzők motorcsónakból irányítják a vízi edzéseket, emellett alkalmazunk más sportolási tevékenységeket is: futás, foci, túrázás, kerékpározás, gimnasztika, erőfejlesztés, úszás, tanmedencézés. Az edzések a nagy Duna partján lévő csónakházban zajlanak, nagyon szép környezetben. A sportolók mindemellett megismerhetik a Duna és környékének élővilágát, valamint megtanulják, hogyan vigyázzanak a környezetükre. Szakosztályunkban rendszeresen szervezünk túrákat, ahol igazi közösséggé kovácsolódnak sportolóink. Szeretnénk minél több fiatallal megismertetni ezt a szép sportágat. Az, aki megszereti a vizet és a kajakozást-kenuzást, szinte egész életében folytathatja ezt a tevékenységet. Szakosztályunkhoz jelenleg is sok idősebb volt versenyző jár le edzeni és versenyezni.

A dunaújvárosi kajak-kenu sport története: - Az anyagot gyűjtötte és összeállította Hubikné Tarján Éva. A rengeteg képpel dokumentált dunaújvárosi kajakosok-kenusok történetét, amely a kezdetektől napjainkig van lejegyezve megnézheted illetve elolvashatod az alábbi linkre kattintva:

A Dunaújvárosi Kajak-Kenu Sport története a kezdetektől. (Frissítve: 2022. január 7.)

 

 


Az egyesület szervezeti felépítése:


Szakosztályelnök:

Pető Zsolt

 

Szakosztályvezető:

Pász Péter


Vezetőedző (kenu szakág):

Molnár Gergely edző


Fiú - lány kajak szakág

Katona Lili edzőKajak szakág


Horváth Attila edző

 

Fiú - lány kajak-kenu szakág

Dolezsál Zoltán edző

 

Kenu szakág

Kulcsár Dorina edző

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!